Αλέξανδρος Βαρδακώστας: Ο Έλληνας του έφτιαξε το πρώτο ρομποτικό Burger (Video)

Το πρώτο «ρομποτικό μπέργκερ» θα σερβίρει ένας Έλληνας εφευρέτης στο Σαν Φρανσκίσκο την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Ιουνίου μόνο με.. 6 δολάρια.

 

Η εταιρεία ρομποτικής Creator που ίδρυσε στις ΗΠΑ ο Αλέξανδρος Βαρδακώστας το 2012 κατασκεύασε ένα μηχάνημα που αποτελείται από 20 υπολογιστές, 350 αισθητήρες και 50 ενεργοποιητές με έναν στόχο: να ψήνει το γρηγορότερο μπέργκερ.

Το ρομπότ κάνει τα πάντα: κόβει και ψήνει το μπριός, προσθέτει σως (κατόπιν παραγγελίας), ζυμώνει και ψήνει το μπιφτέκι –και όλα αυτά σε μόλις πέντε λεπτά. Το «ρομποτικό μπέργκερ» είναι πάμφρεσκο, αφού ο κιμάς κόβεται επί τόπου από κρέας κορυφαίας ποιότητας.

Ο 33χρονος Έλληνας έφτιαξε μια σούπερ-ομάδα από μηχανικούς, σχεδιαστές και ρομποτιστές που ήρθαν από κορυφαίες εταιρείες, όπως Apple, Tesla, NASA και Walt Disney. Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης και κορυφαίοι σεφ που έχουν εργαστεί σε φημισμένα εστιατόρια, όπως Chez Panisse, Momofuku και SingleThread.  

Η ιδέα του Αλέξανδρου είναι απλή: ένα ρομπότ μπορεί να φτιάξει το μπέργκερ πολύ πιο γρήγορα από τον άνθρωπο και δεν… φτερνίζονται πάνω από τη σχάρα. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την… επανάσταση του μπέργκερ προτιμά να αποκαλεί το ρομπότ «όργανο γαστρονομίας»

«Η 27η Ιουνίου είναι πολύ μεγάλη μέρα», ομολογεί ο Βαρδακώστας. «Όταν ξεκίνησα αυτή τη διαδικασία πριν από οκτώ χρόνια, δεν θεωρούταν αναπόφευκτο ότι κάποια μέρα τα ρομπότ θα φτιάχνουν το φαγητό. Τώρα, όχι μόνο είναι αναπόφευκτο, αλλά το φαγητό είναι και πολύ ανώτερης ποιότητας».

Τα «ρομποτικά μπέργκερ» θα σερβίρονται στο εστιατόριο της Creator στο Σεν Φρανσίσκο. «Δεν έχει ξαναυπάρξει πιο “διαφανές” εστιατόριο: τα μπέργκερ θα παρασκευάζονται μπροστά στα μάτια των πελατών –από το άλεσμα του κιμά ως το ψήσιμο του μπέργκερ».

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή: insider.gr  

Last modified on Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 10:16

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε αμπελοκαλλιέργειες στον δήμο Παγγαίο Καβάλας από το πέρασμα της σφοδρής χαλαζόπτωσης το απόγευμα της Παρασκευής.

  • Τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 1.3 “Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων”

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!