Το 80% των Ευρωπαίων αγοράζουν μη επώνυμα τρόφιμα

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στο σύνολό τους φαίνεται να έχουν θετική ματιά απέναντι στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nielsen, την οποία επικαλείται το USDA σε έκθεσή

του σχετικά με την αγορά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της Γερμανίας, το 81% των Ευρωπαίων, έναντι 70% του παγκόσμιου μέσου όρου, δήλωσε ότι αγοράζει προϊόντα PL, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

Με βάση τα ευρήματα της Nielsen, μεταξύ των Ευρωπαίων καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα:

To 76% πιστεύει ότι τα PL προϊόντα συνήθως είναι εξαιρετικά υψηλής αξίας σε σχέση με την τιμή τους, έναντι 67% του παγκόσμιου μέσου όρου. Ή δεν υπάρχουν διαφημιστικά γραφικά ή είναι απενεργοποιημένα ή κανένα δεν πληρεί τις προϋποθέσεις της τοποθεσίας!

Το 75% θεωρεί πως τα PL είναι μια καλή εναλλακτική απέναντι στα επώνυμα, έναντι 65% του παγκόσμιου μέσου όρου.

Το 74% αναφέρει πως η άποψή του για την ποιότητα των PL έχει βελτιωθεί με τον καιρό, έναντι 71% του παγκόσμιου μέσου όρου.

Τα μισά τρόφιμα που αγοράζουν οι Γερμανοί δεν είναι «επώνυμα»

Η αγορά τροφίμων ιδιωτικής ετικέτας (Private Label) στη Γερμανία ανήλθε το 2018 σε 123 δισ. δολάρια και αντιστοιχούσε στο 45% των συνολικών πωλήσεων τροφίμων, καταγράφοντας μια συνεχόμενη δυναμική ανάπτυξης, όταν, μάλιστα, στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 18,5%. Σε συγκεκριμένους τομείς, μάλιστα, το ποσοστό αυτό ξεπερνάει το 50%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται σε σχετική έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA), στα κατεψυγμένα τρόφιμα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αντιπροσωπεύουν το 55,2% της αξίας των συνολικών πωλήσεων, οι ζωοτροφές το 54,2%, τα είδη ψυγείου το 54,1%, τα αναψυκτικά το 31%, τα αλκοολούχα το 26%, τα είδη ζαχαροπλαστικής το 20,7%. Στην πραγματικότητα, όπως σημειώνεται, η αγορά τροφίμων συνολικά στη χώρα ελέγχεται από μια χούφτα αλυσίδων, καθεμιά από τις οποίες διατηρεί ένα ισχυρό και αναπτυσσόμενο τμήμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται κατεψυγμένα, αναψυκτικά, αλκοολούχα, είδη ζαχαροπλαστικής, σνακς, γαλακτοκομικά, αλλαντικά.

Όπως αναφέρεται, ενώ οι χαμηλές τιμές έχουν σε βάθος χρόνου καθορίσει την αγορά ιδιωτικής ετικέτας στη Γερμανία, φαίνεται ότι οι αλλαγές στις προσδοκίες των καταναλωτών στρέφουν όλο και περισσότερο το λιανεμπόριο στην προσφορά μοναδικών και υψηλής ποιότητας προϊόντων σε λογικές τιμές.

Πηγή: Από Μελίνα Ζιάγκου | ypaithros.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στο σύνολό τους φαίνεται να έχουν θετική ματιά απέναντι στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nielsen, την οποία επικαλείται το USDA σε έκθεσή

  • Το τυποποιημένο ελληνικό ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ως το πλέον ανθεκτικό εξαγωγικό προϊόν του κλάδου των τροφίμων, το οποίο μεγαλουργεί στις αγορές του εξωτερικού, στηριζόμενο στη μετρήσιμα πλεονεκτική ποιοτική του υπεροχή.

  • Περισσότεροι από 66.000 τόνοι παρασιτοκτόνων και ζιζανιοκτόνων χρησιµοποιούνται από τους αγρότες στη Γαλλία κάθε χρόνο, σύµφωνα µε εκποµπή που προβλήθηκε στο κανάλι France 2, την οποία επικαλείται δηµοσίευµα της ιστοσελίδας Freshplaza. Τέτοια φυτοφάρµακα παραµένουν στη φλούδα των φρούτων και λαχανικών, αναφέρθηκε, και έτσι µπορεί να καταλήξουν στα πιάτα µας.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!