Η έλλειψη αξιολογητών στα Σχέδια βελτίωσης τινάζει στον αέρα το πρόγραμμα

Με την πίεση και τα χρονοδιαγράμματα που έχει ορίσει το ΥΠΑΑΤ στις επιτροπές αξιολόγησης για να καλύψει τους προεκλογικούς του στόχους, κινδυνεύουν πολλά σχέδια να πεταχτούν στον αέρα

καθώς λόγω πίεσης των αξιολογητών δεν προλαβαίνουν να διορθωθούν προφανή λάθη και δεν υπάρχει συνεργασία.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά θα πεταχτούν ευρωπαϊκά κονδύλια από προγράμματα λόγω της μη σωστής διαχείρισης και τακτικής του ΥΠΑΑΤ. Ένα πρόγραμμα που δυσχέραινε από την αρχή, που διήρκησε ένα χρόνο με πολλές αλλαγές καθώς δεν ήταν έτοιμος και σαφής ο κρατικός μηχανισμός, καθυστέρησε άλλο ένα έτος στην αξιολόγηση λόγω παγώματος από το υπουργείο που δεν είχε ξεπεράσει προβλήματα κεραίας σημασίας κατά την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα πλέον με τη νέα κυβέρνηση να θέλει να δείξει έργο τρέχει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για σωστή  αξιολόγηση και συνεργασία για διόρθωση προφανών  λαθών, ώστε να είναι προς όφελος των παραγωγών και αυτό για να δείξει έργο η νέα Κυβέρνηση και ας κοπούν άδικα σχέδια και ας γίνουν λάθη….

Αναμένονται άπειρες ενστάσεις λόγω της πρόχειρης αντιμετώπισης ενός σημαντικού  θέματος από την πολιτική ηγεσία!!!

Έτσι μπαίνουμε σε μία διαδικασία πιο χρονοβόρα και ίσως και την μην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και όλα αυτά πάντα εις βάρος των αγροτών για την κάλυψη πολιτικών Στόχων.

Υπενθυμίζεται  ότι, για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων η δημόσια δαπάνη του μέτρου έχει αυξηθεί από τα 316 εκατομμύρια ευρώ στα 600 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των γνωμοδοτικών επιτροπών για περισσότερες από 10.000 αιτήσεις.

Last modified on Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2020 08:21

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!