Η έλλειψη αξιολογητών στα Σχέδια βελτίωσης τινάζει στον αέρα το πρόγραμμα

Με την πίεση και τα χρονοδιαγράμματα που έχει ορίσει το ΥΠΑΑΤ στις επιτροπές αξιολόγησης για να καλύψει τους προεκλογικούς του στόχους, κινδυνεύουν πολλά σχέδια να πεταχτούν στον αέρα

καθώς λόγω πίεσης των αξιολογητών δεν προλαβαίνουν να διορθωθούν προφανή λάθη και δεν υπάρχει συνεργασία.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά θα πεταχτούν ευρωπαϊκά κονδύλια από προγράμματα λόγω της μη σωστής διαχείρισης και τακτικής του ΥΠΑΑΤ. Ένα πρόγραμμα που δυσχέραινε από την αρχή, που διήρκησε ένα χρόνο με πολλές αλλαγές καθώς δεν ήταν έτοιμος και σαφής ο κρατικός μηχανισμός, καθυστέρησε άλλο ένα έτος στην αξιολόγηση λόγω παγώματος από το υπουργείο που δεν είχε ξεπεράσει προβλήματα κεραίας σημασίας κατά την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα πλέον με τη νέα κυβέρνηση να θέλει να δείξει έργο τρέχει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για σωστή  αξιολόγηση και συνεργασία για διόρθωση προφανών  λαθών, ώστε να είναι προς όφελος των παραγωγών και αυτό για να δείξει έργο η νέα Κυβέρνηση και ας κοπούν άδικα σχέδια και ας γίνουν λάθη….

Αναμένονται άπειρες ενστάσεις λόγω της πρόχειρης αντιμετώπισης ενός σημαντικού  θέματος από την πολιτική ηγεσία!!!

Έτσι μπαίνουμε σε μία διαδικασία πιο χρονοβόρα και ίσως και την μην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και όλα αυτά πάντα εις βάρος των αγροτών για την κάλυψη πολιτικών Στόχων.

Υπενθυμίζεται  ότι, για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων η δημόσια δαπάνη του μέτρου έχει αυξηθεί από τα 316 εκατομμύρια ευρώ στα 600 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των γνωμοδοτικών επιτροπών για περισσότερες από 10.000 αιτήσεις.

Last modified on Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2020 08:21

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 124 επισκέπτες και 3 μέλη

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

  • Πολλοί παραγωγοί φοβούνται ότι θα επαναληφθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσαν παγετό στα κεντρικά και στα βόρεια πεδινά, σε μία περίοδο που ορισμένα δέντρα βρίσκονται στην ανθοφορία και άλλα έχουν ήδη σχηματίσει το πρώτο καρπίδιο.

  • Είναι μία από τις πιο δυνατές ερευνητικές ομάδες στην Ευρώπη, με μακρά παράδοση σε κορυφαίες ανακαλύψεις, η ομάδα Μοριακής Εντομολογίας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας.

  • Eχοντας στην επιστημονική τους φαρέτρα τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα οι επιστήμονες προσπαθούν να αποτρέψουν τις νέες επιδρομές ακρίδων στις καλλιέργειες της Κένυας. Ηδη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε την επιδρομή των καταστροφικών εντόμων στο Κέρας της Αφρικής

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!