Στα χέρια των Ιταλών η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 45 εκ €

Εντός του Ιουλίου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane η οποία απέκτησε την εταιρεία έναντι 45 εκατ. ευρώ.

 

Η καθυστέρηση που σημειώθηκε ήταν αποτέλεσμα της «διευθέτησης» που χρειάστηκε να γίνει για την καταβολή της επιδότησης ύψους έως 49 εκατ. ευρώ που αφορά στις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές.

Πριν από λίγες ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται ότι έλαβε την απάντηση της ιταλικής Ferrovie, σχετικά με τις τελικές «πινελιές» που αφορούν τη σύμβαση πώλησης του 100% της ελληνικής επιχείρησης. Πρόκειται για το τελικό κείμενο που αφορά την Κοινή Υπουργική Απόφαση που πρέπει να υπογράψουν οι έλληνες υπουργοί σχετικά με τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας.

Στην απόφαση αυτή θα ορίζεται ότι η αποζημίωση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων δεν θα ξεπερνά ετησίως τα 50 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Οι τρεις πλευρές, ΤΑΙΠΕΔ, Ferrovie και υπουργείο Υποδομών, έχουν συμφωνήσει στο σχετικό κείμενο και μένει η δημοσιοποίηση της σχετικής ΚΥΑ σε ΦΕΚ, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επομένων ημερών.

Να σημειωθεί ότι το 2016 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. εμφάνισε μειωμένο κατά 11,51% κύκλο εργασιών. Ωστόσο, μετά το πέρασμα στα "χέρια" της Ferrovie, σχεδιάζει μια σειρά επενδύσεων για το 2017.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας κατά την χρήση 2016 ανήλθε σε ποσό 60.828.116,01 ευρώ έναντι ποσού 68.736.371,50 ευρώ την αντίστοιχη χρήση του 2015, δηλαδή παρουσίασε μείωση 11,51% περίπου.

Τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων, αποσβέσεων και προβλέψεων ανήλθαν σε κέρδη ποσού 2.807.480,00 ευρώ έναντι κέρδους ποσού 2.659.442,59 ευρώ για την αντίστοιχη προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας μία αύξηση 5,57% περίπου.

Το αποτέλεσμα της Εταιρείας πριν από φόρους κατά την χρήση 2016 ανήλθε σε κέρδη ποσού 3.587.069,26 ευρώ έναντι κέρδους ποσού 2.749.865,84 ευρώ την χρήση του 2015, σημειώνοντας μια αύξηση 30,45% περίπου.

 

Πηγή: fpress.gr

 

 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  •  Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενηµερώθηκε, τόσο από την Αρµόδια Κυπριακή Αρχή, όσο και από την εταιρεία ∆Ω∆ΩΝΗ Α.Ε., Αγροτική Βιοµηχανία Γάλακτος Ηπείρου, σχετικά µε την προληπτική ανάκληση διαφόρων παρτίδων “Γιαούρτι ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ∆Ω∆ΩΝΗ”,

  • Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, τόσο από την εταιρεία “Αγροτική Βιοδιατροφική Α.Ε.” όσο και μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση παιδικού επιδόρπιου γιαουρτιού,

  • Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α΄, διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Altura sea food σκουμπρί σε σάλτσα τομάτας»,

Δελτία Φυτοπροστασίας

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!