Κλονίζεται ο κλάδος της χονδρικής τροφίμων μετά την εξαγορά μαμούθ της Whole Foods από την Amazon

Εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα «Whole Foods» ανακοίνωσε η Amazon αμέσως μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε από την αμερικανική αντιμονοπωλιακή Αρχή και τους μετόχους της Whole Foods, προκειμένου να αποκτήσει την αλυσίδα βιολογικών τροφίμων.

Η EURACTIV σε συνεργασία με την Italia Oggi μεταδίδουν.

Κλονισμό στον κλάδο της χονδρικής, κυρίως στις επιχειρήσεις τροφίμων, προκαλεί η Amazon, ανακοινώνοντας μείωση τιμών στις μπανάνες, τα αβοκάντο και διάφορα προϊόντα που πωλούνται από την αλυσίδα βιολογικών προϊόντων Whole Foods, την οποία αγόρασε έναντι 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Θα μειώσουμε τις τιμές των Whole Foods χωρίς να διακινδυνεύσουμε την ποιότητα των προϊόντων», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Amazon Worldwide Consumer, Jeff Wilke. Η εταιρεία πρόκειται να εφαρμόσει τη νέα πολιτική τιμών από τη Δευτέρα (28 Αυγούστου), μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Τα προϊόντα με την επωνυμία Whole Foods θα πωλούνται και στο διαδίκτυο από την Amazon, ενώ θα υπάρξουν εγκατεστημένες θυρίδες της εταιρείας, οι οποίες χρησιμεύουν για την παραλαβή των online παραγγελιών, σε ορισμένα καταστήματα Whole Foods στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, τα μέλη της Amazon Prime θα λάβουν επιπρόσθετες εκπτώσεις.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου αποκάλυψε τα σχέδιά του μετά την έγκριση της συγχώνευσης από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), όπου οι μέτοχοι της Whole Foods ψήφισαν υπέρ της εξαγοράς.

Η αγορά των οργανικών προϊόντων καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στις παραδοσιακές αλυσίδες διανομής και όχι μόνο στις ΗΠΑ. Από την πλευρά τους, νομικοί σύμβουλοι στον τομέα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σημείωσαν, ότι οι εταιρείες Amazon και Whole Foods αποτελούν σχετικά μικρούς παίκτες στις επιχειρήσεις τροφίμων, έχοντας διαφορετική τοποθέτηση στην αγορά, καθώς η Amazon δραστηριοποιείται online σε είδη παντοπωλείου, ενώ η Whole Foods στις πωλήσεις λιανικής.

 

 

Πηγή: euractiv.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών λαχανικών θα υπάρξουν διεθνώς έως τα μέσα του αιώνα, λόγω του συνδυασμού διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η μείωση της βιοποικιλότητας.

  • Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας "Δάσκαλοι Μελισσοκομίας" απέστειλαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κοινοποίησαν προς τα ΜΜΕ μία ενδιαφέρουσα επιστολή-καταγγελία στην οποία καταγγέλλουν ότι μεγάλο ποσοστό των μελισσοτροφών του εμπορίου είναι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν και την έλλειψη των σχετικών ελέγχων από την πλευρά του Υπουργείου.

  • Έξυπνες εκμεταλλεύσεις που μπορούν όχι μόνο να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή των πουλερικών, αλλά ακόμη και να εντοπίσουν τη γρίπη των πτηνών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αναπτύσσονται στην Άπω Ανατολή.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd