Βήκος & Ζαγόρι λειτουργούν χωρίς άδεια εμφιαλώσεως. Πρόστιμα 3εκ € ζητά η Δ.Ιωαννίνων

Συνολικό πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει να επιβάλλει ο Δήμος Ιωαννιτών, στις δύο επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια.

Ο Δήμος κάνοντας χρήση Βασιλικού Διατάγματος του 1958, ισχυρίζεται ότι οι δύο μεγάλες μονάδες, ΒΙΚΟΣ και Ζαγόρι, δεν διαθέτουν άδεια εμπορίας νερού και μάλιστα επί σειρά ετών, την οποία όφειλαν να εκδώσουν από τον ίδιο. 

Το Τμήμα Εσόδων του Δήμου είχε σχετική αλληλογραφία με τις δύο μονάδες και από τις απαντήσεις τους κρίνει ότι μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή των προστίμων. Σχετικά γνωμοδότησε και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου η οποία έκρινε ότι τα έγγραφα που προσκόμισαν οι εταιρίες δεν συνιστούν άδειες εμπορίου νερού!

Το θέμα απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή κατά την τελευταία της συνεδρίαση, όπου μάλιστα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης! Το εισηγήθηκε ο Πρόεδρός της, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας ο οποίος ζήτησε να γίνουν αποδεκτές τόσο η εισήγηση της υπηρεσίας όσο και η νομική γνωμοδότηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το πρόστιμο για τις δύο βιομηχανίες εμφιάλωσης ανέρχεται συνολικά στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Αφορά δε την περίοδο από το 2009 και μέχρι σήμερα, καθώς χρέη προηγούμενων ετών, όπως έχουν αποφανθεί τα Ανώτατα Δικαστήρια, έχουν παραγραφεί.

Αναλυτικά για την εταιρία ΒΙΚΟΣ το πρόστιμο για την απουσία άδειας εμπορίας ανέρχεται στο 1.419.572 ευρώ και για την εταιρία ΖΑΓΟΡΙ ΣΤΟ 1.459.947 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε υπέρ της επιβολής των προστίμων, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς θα κληθεί σύντομα να λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

 

Πηγή: epiruspost.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Η εποχή της άνοιξης έρχεται όλο και πιο νωρίς στον πλανήτη μας και πουθενά δεν είναι αυτό τόσο αισθητό, όσο στο Βόρειο Πόλο και γενικότερα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη,

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!