Μεγάλη φοροδιαφυγή από κύκλωμα εμπορίας κρεάτων στην Πάτρα

Στα δίχτυα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έπεσε κύκλωμα εμπορίας κρεάτων το οποίο φοροδιέφευγε συστηματικά και προχωρούσε και σε ελληνοποιήσεις βουλγαρικών κρεάτων.

 

Οι επιτήδειοι δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στην Πάτρα μετά από πολύμηνη έρευνα εντόπισαν το κύκλωμα και το εξάρθρωσαν.

Στους ελέγχους που διενήργησαν βρεθήκαν δύο επιχειρήσεις ιδίων συμφερόντων με ίδια ημερομηνία έναρξης, των οποίων κατασχέθηκαν οι ταμειακές μηχανές. Από την επιμέρους έρευνα προέκυψε πως από τις 20 Φεβρουαρίου 2015 έως τις 22 Ιουνίου 2017 οι δύο επιχειρήσεις είχαν αδήλωτες πωλήσεις καθαρής αξίας 1,71 εκατ. ευρώ και δεν είχαν αποδώσει ΦΠΑ ύψους 225.000 ευρώ.

Σε επίπεδο ΦΠΑ «ξεγελούσαν» το σύστημα υποβάλλοντας μηδενικές δηλώσεις, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ δεν είχαν υποβάλει καμία δήλωση φόρου εισοδήματος.

Κατά τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρέθηκαν κρέατα από τη Βουλγαρία αξίας 1 εκατ. ευρώ, τα οποία οι Αρχές θεωρούν πως προορίζονταν για ελληνοποιήσεις. Για το λόγο αυτό δρομολογήθηκε και η διαδικασία απενεργοποίησης του ενδοκοινοτικού ΑΦΜ των δύο εταιρειών.

Να σημειωθεί πως οι επιτήδειοι κάτοχοι των δύο εταιρειών όταν διαπίστωσαν πως η εφορία βρίσκεται στα ίχνη τους ενεργοποίησαν και τρίτη επιχείρηση ιδίων συμφερόντων στις 12 Μάιου 2017 για την οποία η έρευνα συνεχίζεται.

 

 

Πηγή: insider.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών λαχανικών θα υπάρξουν διεθνώς έως τα μέσα του αιώνα, λόγω του συνδυασμού διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η μείωση της βιοποικιλότητας.

  • Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας "Δάσκαλοι Μελισσοκομίας" απέστειλαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κοινοποίησαν προς τα ΜΜΕ μία ενδιαφέρουσα επιστολή-καταγγελία στην οποία καταγγέλλουν ότι μεγάλο ποσοστό των μελισσοτροφών του εμπορίου είναι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν και την έλλειψη των σχετικών ελέγχων από την πλευρά του Υπουργείου.

  • Έξυπνες εκμεταλλεύσεις που μπορούν όχι μόνο να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή των πουλερικών, αλλά ακόμη και να εντοπίσουν τη γρίπη των πτηνών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αναπτύσσονται στην Άπω Ανατολή.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!