Νέα επένδυση 8 εκατ. από την Wonderplant στην ντομάτα

Σε νέα επένδυση συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ προχωράει η Wonderplant, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υδροπονικής καλλιέργειας ντομάτας.

 

Η νέα επένδυση αφορά την επέκταση της καλλιεργούμενης έκτασης, αυξάνοντας την παραγωγή στους 10 τόνους από 7 τόνους που είναι σήμερα , αντιποκρινόμενη έτσι στην υψηλή ζήτηση που παρατηρείται στην εγχώρια αγορά.

Η Wondeplant πρωτολειτούργησε στα τέλη του 2011 και είναι δημιούργημα πέντε επιχειρηματιών, των Σπύρου Θεοδωρόπουλου (Chipita AE), Σταύρου Νένδου (Select Αρτοσκευάσματα), Αχιλλέα Φώλια (Goodys), Μιχάλη Αραμπατζή (Ελληνική Ζύμη) και Θέμη Μακρή.

Αποτελεί το επιχειρηματικό εγχείρημα, που ξεκίνησε εν μέσω κρίσης και το οποίο φιλοδοξεί να δώσει νέα ώθηση στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών, αλλά και στην τόνωση της ελληνικής και τοπικής οικονομίας.

Σε 120 στρέμματα υαλόφρακτου θερμοκηπίου υψηλής τεχνολογίας, βοηθητικών χώρων και συσκευαστηρίου τυποποιητηρίου στην Πετρούσα Δράμας, η εταιρία Wonderplant παράγει και συσκευάζει ανώτερης ποιότητας προϊόντα: Επιτραπέζια ντομάτα-beef και ντομάτα σε τσαμπί-cluster με τη μέθοδο της Υδροπονίας και σύμφωνα με τις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή.

Η μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας είναι ένα πρότυπο συγκρότημα που αξιοποιεί την ολλανδική τεχνογνωσία για την καλλιέργεια κηπευτικών. Διαθέτει ιδιόκτητο τυποποιητήριο και συσκευαστήριο και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον τομέα της γεωργίας.

Η αρχική επένδυση ξεπέρασε τα 24 εκατ. ευρώ, ενώ το συγκρότημα καλύπτει 120.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου σε έκταση συνολικής επιφάνειας 400 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει και δύο τεχνητές λίμνες έκτασης 10.000 τ.μ. που συγκεντρώνουν το βρόχινο νερό, αξιοποιώντας το στην υδροπονική καλλιέργεια.

Η συγκεκριμένη επένδυση δημιούργησε 100 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, η οποία υποφέρει από την αποβιομηχάνιση, παρουσιάζοντας υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Το 2016 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Wondeplant  διαμορφώθηκε στα 16,588 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά  6,95% σε σχέση με το 2015. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη σημείωσαν μικρή μείωση και διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ από 2,2 εκατ. ευρώ το 2015.

 

Πηγή: insider.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd