Φέρνουν αναταράξεις στην αγορά τα franchise... παντοπωλεία

Ανακατατάξεις έρχονται στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Μεγάλα, μεσαία και μικρά σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε θέσεις μάχης ήδη για ένα τζίρο που τα τελευταία χρόνια έχει συρρικνωθεί από τα 14 δισ. (προ κρίσης) στα 9 δισ. περίπου.

Κι αν η κατάρρευση της Μαρινόπουλος, αλλά και οι μειώσεις τιμών και οι προσφορές των πολυεθνικών προμηθευτών να έδωσαν οξυγόνο σε όλη την αγορά ο επόμενος χρόνος προμηνύεται δύσκολος.

Όμως αντίθετα στην κρίση κινούνται εκατοντάδες ανεξάρτητοι παντοπώλες από την Κεντρική, τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, οι οποίοι «ενώθηκαν» δημιουργώντας μία συνεργασία μικρομεσαίων σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες».

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών οι «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες», που τροφοδοτούν την αγορά με ποιοτικά και ελληνικά προϊόντα, ιδιωτικής ετικέτας, έχουν αναπτυχθεί σε περίπου 580 σημεία πώλησης, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία Ελληνικά Μάρκετ Α.Ε. μετέχει στους Συνεργαζόμενους Παντοπώλες Α.Ε. με 145 καταστήματα. Στο σχήμα συμμετέχουν τα «Πρόοδος Μάρκετ» με 115 καταστήματα και τα «Ηλιος Μάρκετ» με 60 καταστήματα, καθώς και 280 παντοπώλες, οι οποίοι έχουν κρατήσει τη δική τους επωνυμία, αλλά έχουν ενιαία πολιτική.

Ακολουθούν τα «Ηλιος», που συστάθηκαν από μια οικογένεια παντοπωλών, και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Πρόοδος», που ξεκίνησε από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο καταστημάτων, συνεχώς αναπτυσσόμενο, που στόχο έχει να μετατρέψει τις καθημερινές ανάγκες του καταναλωτή σε γρήγορη και εύκολη εξυπηρέτηση.

Είναι, ουσιαστικά, καταστήματα 80-120 τετραγωνικών, τα οποία λειτουργούν από τις 06:00 μέχρι τις 24:00 και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, προσφέροντας στον καταναλωτή όλα τα είδη προϊόντων μπακαλικής.

 

 

Πηγή: fpress.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών λαχανικών θα υπάρξουν διεθνώς έως τα μέσα του αιώνα, λόγω του συνδυασμού διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η μείωση της βιοποικιλότητας.

  • Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας "Δάσκαλοι Μελισσοκομίας" απέστειλαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κοινοποίησαν προς τα ΜΜΕ μία ενδιαφέρουσα επιστολή-καταγγελία στην οποία καταγγέλλουν ότι μεγάλο ποσοστό των μελισσοτροφών του εμπορίου είναι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν και την έλλειψη των σχετικών ελέγχων από την πλευρά του Υπουργείου.

  • Έξυπνες εκμεταλλεύσεις που μπορούν όχι μόνο να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή των πουλερικών, αλλά ακόμη και να εντοπίσουν τη γρίπη των πτηνών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αναπτύσσονται στην Άπω Ανατολή.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!