Έτοιμο το 3ο εργοστάσιο της Ελληνικής ζύμης

Τρίτη βιομηχανική μονάδα παραγωγής προϊόντων ζύμης, ολοκληρώνοντας επένδυση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, κατασκεύασε και έθεσε σε λειτουργία στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη,

η μακεδονική βιομηχανία προϊόντων ζύμης Μιχαήλ Αραμπατζής - Ελληνική Ζύμη, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της.

Με τη συγκεκριμένη επένδυση η βιομηχανία προϊόντων ζύμης θα ανεβάσει σε 80 εκατ. ευρώ περίπου τον ετήσιο κύκλο εργασιών της, έναντι 67,2 εκατ. ευρώ περίπου που ήταν το 2016 και 72 εκατ. ευρώ που προβλέπεται ότι θα ανέλθει το 2017.

Για την τρέχουσα χρήση η Μ. Αραμπατζής - Ελληνική Ζύμη αναμένει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), της τάξεως των 11,5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων περί τα 9,9 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία παράγει ζύμη σφολιάτας, πίτες, κρουασάν, μπουγάτσες, ντόνατς, πίτσες και άλλα συναφή προϊόντα. Ενοποιείται στις οικονομικές καταστάσεις του επιχειρηματικού ομίλου Vivartia που κατέχει, μέσω της εταιρείας Μπάρμπα Στάθης, το 49% των μετοχών της.

Από την πώληση των προϊόντων της η εταιρεία συγκέντρωσε το 2016 έσοδα 67,18 εκατ. ευρώ (61,61 εκατ. ευρώ το 2015), αυξημένα κατά 9% Συγχρόνως, ενίσχυσε το μεικτό της περιθώριο (στο 25,7%, από 25% το 2015).

Τα καθαρά κέρδη της μετά την πρόβλεψη για φόρους διαμορφώθηκαν σε 5,66 εκατ. ευρώ (5,69 εκατ. ευρώ το 2015), μειωμένα κατά 0,4%.

Σήμερα η Ελληνική Ζύμη διαθέτει τρία εργοστάσια, με 22 γραμμές παραγωγής, απασχολεί 515 εργαζόμενους και παράγει 41 brands. Για τη διάθεση της παραγωγής της η εταιρεία έχει συγκροτήσει εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων, που τροφοδοτείται από ιδιόκτητο στόλο αυτοκινήτων, τρία υποκαταστήματα (Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα) και εμπορικούς συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.

Η Ελληνική Ζύμη θεωρείται μια από τις πλέον σύγχρονες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων. Εξάγει προϊόντα της σε 40 χώρες, με τον μεγαλύτεο όγκο να διοχετεύεται στην αγορά της Γερμανίας και της Κύπρου.

Επίσης, έχει αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σουηδία και την Τουρκία.

Η ενίσχυση των εξαγωγών αποτελούν το βασικό στοίχημα της βιομηχανίας, η οποία εξετάζει την διεύρυνση της παρουσίας της και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Για το 2017 το ποσοστό των εξαγωγών της αναμένεται να φτάσει το 30% από το 10% που ήταν το 2012.

 

 

Πηγή: insider.gr 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!