Το σχέδιο Τραμπ για την αναβάθμιση των Αγροτικών Υποδομών της Αμερικής

Επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για το πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών στις αγροτικές περιοχές της χώρας, έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

 

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, το συνολικό ποσό των κονδυλίων ανέρχεται σε 50 δισ. δολάρια, με το 80% αυτών να διατίθεται απευθείας στον κυβερνήτη της κάθε πολιτείας.

«Οι κυβερνήτες μπορούν να δαπανήσουν το 100% των ομοσπονδιακών κονδυλίων που θα λάβουν [σ.σ. 40 δισ. δολάρια] σε ευρυζωνικές συνδέσεις», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, απηχώντας την αντίληψη του Τραμπ ότι η ευρυζωνικότητα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα στις υποδομές.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα θα επιδιώξει:

  • Την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών υποδομών.
  • Την αύξηση των εσόδων των επιχειρήσεων και των ατομικών εισοδημάτων στις αγροτικές περιοχές, διευρύνοντας την πρόσβαση στις αγορές, στους πελάτες και στις ευκαιρίες απασχόλησης.
  • Την ενίσχυση της περιφερειακής σύνδεσης για τις αγροτικές κοινότητες μέσω διαπεριφερειακών και διακρατικών έργων.
  • Την ενθάρρυνση της οικονομικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας με το κλείσιμο των κενών υποδομής για την προσέλκυση περισσότερων αναπτυξιακών και κατασκευαστικών επενδύσεων στις αγροτικές ΗΠΑ.

«Οι κάτοικοι των αγροτικών κοινοτήτων σίγουρα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη ενός καλύτερου συστήματος μεταφορών, που θα διευκόλυνε την πρόσβαση των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στους προμηθευτές και τους πελάτες τους, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Κάτι τέτοιο μπορεί να καταστεί εφικτό μόνο με αξιόπιστες και αποτελεσματικές υποδομές», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ, Σόνι Περντιού.

Το σχέδιο, το οποίο τώρα εξετάζεται από 17 ομοσπονδιακές υπηρεσίες και πρόκειται να οριστικοποιηθεί σύντομα, πιστεύεται ότι θα συμβάλει στην εφαρμογή της σχετικής εκτελεστικής εντολής που υπεγράφη από τον Τραμπ τον Αύγουστο, θέτοντας ως στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αξιολόγησης για τα μεγάλα έργα υποδομής μέσα σε μια διετία.

Πηγή: euractiv.gr

 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Η εποχή της άνοιξης έρχεται όλο και πιο νωρίς στον πλανήτη μας και πουθενά δεν είναι αυτό τόσο αισθητό, όσο στο Βόρειο Πόλο και γενικότερα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη,

  • Τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους νεογέννητους χοίρους να επιβιώσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, και μετά αποφασίζει ποιες χοιρομητέρες θα πάνε προς σφαγή, έχει αναπτυχθεί και αρχίζει να χρησιμοποιείται σε φάρμες εκτροφής χοίρων στην Κίνα.

  • Σημαντικά στοιχεία για την σωστή λίπανση των ελαιόδεντρων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας (η κατάσταση όπου ενώ το δέντρο βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία, την επόμενη χρονιά παρατηρείται απότομη πτώση της παραγωγής του) παρουσιάζει πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έκθεση.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd