Φήμες για μείωση Αγροτικού ΦΠΑ στο 16% μέσω Αγροτικών Συνεταιρισμών

Το σύµπαν δείχνει να έχει… συνωµοτήσει για τη δραστική µείωση της φορολογίας των αγροτών που είναι οργανωµένοι σε συνεταιρισµούς και οµάδες παραγωγών.

 

Σύμφωμα με το  agronews η ανάγκη να χτυπηθεί το «µαύρο χρήµα» στη διακίνηση αγροτικών προίόντων φαίνεται πως έχει πείσει για ευνοϊκό συντελεστή και τους κοινοτικούς, πράγµα που σηµαίνει ότι ο δρόµος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεµένα.

Λίγα 24ωρα µάλιστα πριν από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ∆ΕΘ, πρόγευση επί του θέµατος έδωσε και ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόµενο να χαµηλώσει τον φορολογικό συντελεστή για τους παραγωγούς που διακινούν τα προϊόντα τους µέσα από συνεταιριστικές οργανώσεις.

Πρόκειται για πάγιο αίτηµα του αγροτικού κόσµου, ιδιαίτερα µετά τη βαριά αύξηση του φόρου εισοδήµατος που επέφεραν για τους επαγγελµατίες του αγροτικού χώρου οι µνηµονιακές ρυθµίσεις του νόµου 4387/2016.

Όπως τονίζεται µετ’ επιτάσεως το τελευταίο διάστηµα απ’ όλες τις πλευρές, η δραστική αύξηση του φόρου κατά την τελευταία τριετία, όχι µόνο δυσκολεύει τη ζωή των αγροτών αλλά καθιστά µε τον καιρό αδύνατη και τη λειτουργία των συνεταιριστικών οργανώσεων. Όλο και περισσότεροι παραγωγοί επιλέγουν την οδό της «µαύρης αγοράς», την οποία, ως γνωστόν, οι συνεταιρισµοί και οι συνεταιρισµένοι αγρότες δεν είναι εύκολο να ακολουθήσουν.

 

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!