Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Chipita

Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Chipita μετά την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από την πολυεθνική Mondelez International, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της Mondelez Ελλάς.

 

Η εταιρεία είναι από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στην αγορά σνακ παγκοσμίως κατέθεσε πρόταση η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει λόγο για τίμημα ύψους 1,5 δις. ευρώ μέσω της ανταλλαγής μετοχών.

Πλέον οι μέτοχοι της Chipita θα εξετάσουν το επόμενο διάστημα την πρόταση αυτή για να αποφασίσουν κα να κρίνουν εάν το τίμημα και οι όροι είναι επωφελή για αυτούς.

Στην περίπτωση που η Chipita αλλάξει τελικά «χέρια», θα είναι η τρίτη φορά που συμβεί αυτό τα τελευταία χρόνια. Είχε προηγηθεί προ 12ετίας, εν έτη 2006 ο "γάμος” της με τη ΔΕΛΤΑ για τη δημιουργία της Vivartia, και λίγα χρόνια αργότερα, το 2010, η απόσχισή της από τη Vivartia και η εξαγορά της από τον όμιλο Olayan και τον Σπ. Θεοδωρόπουλο.

Το 80% της Chipita ανήκει στον Όμιλο Olayan, ενώ το 12% ανήκει στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο και το υπόλοιπο 8% σε άλλες επιχειρηματίες.

Να σημειωθεί ότι η Mondelēz International, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της Mondelēz Ελλάς, είναι από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στην αγορά σνακ παγκοσμίως. Οπότε η γεωγραφική, παραγωγική και εμπορική παρουσία αλλά κυρίως το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Chipita "κουμπώνουν" συμπληρωματικά με το δικό της. Επιπλέον η Mondelēz, έχει κάνει γνωστό ότι ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, γεωγραφική περιοχή όπου έχει ισχυρή παρουσία η Chipita.

Πηγή: fpress.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε αμπελοκαλλιέργειες στον δήμο Παγγαίο Καβάλας από το πέρασμα της σφοδρής χαλαζόπτωσης το απόγευμα της Παρασκευής.

  • Τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 1.3 “Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων”

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd