Οι Αμερικανοί αγρότες φοβούνται την άνοδο της Ρωσίας

Οι Αμερικανοί αγρότες προειδοποιούν για τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου και συγκεκριμένα για τα κινεζικά αντίποινα, που κατευθύνονται πρωτίστως εναντίον τους, αλλά έχουν ακόμη έναν μεγάλο φόβο: την ταχεία άνοδο της ρωσικής αγροτικής παραγωγής. 

 

H Ρωσία εξήγαγε περισσότερους από 40 εκατ. τόνους σιτηρών κατά τη σεζόν, που έληξε τον Ιούνιο. Πρόκειται για εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά και τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από 25 χρόνια. Η χώρα είχε κατακτήσει τον τίτλο της κορυφαίας εξαγωγού σιταριού το 2016, εκθρονίζοντας τις ΗΠΑ και το πέτυχε ξανά το 2018. 

Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από τη Ρωσία θεωρείται μεγάλη απειλή για τον αμερικανικό αγροτικό τομέα, ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία της WSJ, αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα "λουκέτων" σε φάρμες από τη δεκαετία του 1980. Το μεγάλο πλεόνασμα προσφοράς στην παγκόσμια αγορά σιτηρών έχει οδηγήσει σήμερα τις τιμές σε επίπεδα περίπου 50% χαμηλότερα από εκείνα, στα οποία βρίσκονταν το 2012, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση την παραγωγή κερδών.

Το πρόβλημα για τους Αμερικανούς παραγωγούς μπορεί να ενταθεί περαιτέρω, καθώς οι εμπορικές διαμάχες των ΗΠΑ καθιστούν το ρωσικό σιτάρι ακόμη πιο ελκυστικό. Η Κίνα έχει επιβάλλει δασμό 25% στο αμερικανικό σιτάρι, αλλά έχει θέσει περιορισμούς και στο ρωσικό, λόγω ποιότητας. Είναι όμως στο χέρι των Ρώσων να επιδιώξουν βελτίωση της ποιότητας και να αδράξουν την ευκαιρία, που ανοίγεται. 

Πηγή: briefingnews.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε αμπελοκαλλιέργειες στον δήμο Παγγαίο Καβάλας από το πέρασμα της σφοδρής χαλαζόπτωσης το απόγευμα της Παρασκευής.

  • Τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 1.3 “Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων”

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!