Με νέο εργοστάσιο στο Βόλο η Yara

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στο Βόλο παρουσίασε στους δημοσιογράφους η Yara Ελλάς την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου (Δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης στο τέλος της είδησης).

 

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου έγινε πρόσφατα και, μετά από δοκιμαστική λειτουργία το καλοκαίρι, από το Σεπτέμβριο έχει αρχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Η καλή οργάνωση και λειτουργικότητα, σε συνδυασμό με την απόλυτη τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες, είναι τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν εκ πρώτης όψεως, ενώ στις υποδομές υπάρχουν απεριόριστα περιθώρια για μελλοντικές επεκτάσεις.

Ο στόχος της Yara Ελλάς σήμερα είναι με το εργοστάσιο αυτό να ανταποκριθεί με τον οικονομικότερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο, άμεσα, στην αυξημένη ζήτηση που έχουν τα λιπάσματά της στην ελληνική αγορά ενώ μελλοντικά στοχεύει να εξυπηρετεί και ανάγκες άλλων γειτονικών χωρών και να επεκταθεί και σε εργασίες blending για παραγωγή.

Η κατασκευή
Το έργο ανέγερσης του εργοστασίου, ανατέθηκε από τη YARA HELLAS AE στην «Μπαλλιάν Τεχνική», που δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών για πελάτες του ιδιωτικού τομέα και αφορούσε στη σύνταξη μελέτης εφαρμογής και στην κατασκευή μονάδας αποθήκευσης και συσκευασίας λιπασμάτων στην Β’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου. Οι εγκαταστάσεις όπως έγραψε ήδη η «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», ανεγέρθηκαν σε γήπεδο επιφάνειας 35 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν την κατασκευή του κυρίως βιομηχανικού κτιρίου επιφάνειας 8.500 τ.μ, του κτιρίου διοίκησης και βοηθητικών χώρων, όπως επίσης και την πλήρη αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου.
Η εταιρεία ανέλαβε τη σύνταξη της κατασκευαστικής μελέτης και την αποπεράτωση των έργων πολιτικού μηχανικού εντός δέκα μηνών.

Η εταιρεία
Η Yara συμπληρώνει τα 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Το Νοέμβριο του 1997 ξεκίνησε ως Hydro-Agri Ελλάς και το καλοκαίρι του 2004 μετασχηματίζεται σε Yara Ελλάς. Το φθινόπωρο του 2004 ξεκίνησε ο περαιτέρω εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της. Το διάστημα 2008 – 2013 η Yara Ελλάς σταθεροποιείται στην ελληνική αγορά και από το 2013 μέχρι και σήμερα θεωρείται ηγέτης στην αγορά λιπασμάτων. Είναι μια νορβηγική εταιρεία που βασίζεται στη μετατροπή ενέργειας, φυσικών ορυκτών και αζώτου σε προϊόντα θρέψης για τις καλλιέργειες και σε βιομηχανικές λύσεις. Το 2017, η Yara διατηρεί τη θέση της παγκόσμια ως κορυφαίος πάροχος ανόργανων αζωτούχων λιπασμάτων και βιομηχανικών προϊόντων. Η εταιρεία θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στην αμμωνία, τα νιτρικά και τα ειδικά λιπάσματα.

Με συνεχή λειτουργία σε περισσότερες από 50 χώρες και πωλήσεις σε περισσότερες από 150 χώρες, η Yara έχει σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά λιπασμάτων και βιομηχανικών λύσεων. Η Yara Ελλάς παρέχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων που προέρχονται από διάφορες μονάδες παραγωγής. Υπενθυμίζεται, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει εγκρίνει ήδη την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τους περιβαλλοντικούς όρους της υπό ίδρυση μονάδας συσκευασίας και αποθήκευσης, ενώ αναφέρεται ότι εκτός από τις µόνιµες θέσεις εργασίας εντός της µονάδας, άµεση είναι η σχέση και συνεργασία µε µεταφορείς, τόσο για τη µετακίνηση των Α’ υλών προϊόντων προς τη µονάδα, όσο και των τελικών προϊόντων προς τα σηµεία τελικής διάθεσης.

Πηγή: Agrotypos.gr   / magnesianews.gr

 

Αγροτικές Ειδήσεις

  • Σε τροχιά "ανάστασης" φαίνεται πως έχουν µπει οι συνεταιρισµοί στη χώρα µας, βελτιώνοντας σταδιακά την αρνητική εικόνα κακοδιαχείρισης, υπερχρέωσης και χρεοκοπίας των τελευταίων δεκαετιών, που είχε οδηγήσει σε απαξίωση τη συνεταιριστική ιδέα.

  • Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

  • Τα τιμολόγια των αρδευτικών υπηρεσιών προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού) και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Ιουνίου 2019. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτης Φάμελλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Προέδρους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας. Επίσης το «περιβαλλοντικό τέλος», δηλαδή η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος, που αντιστοιχεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου, θα το τεκμηριώσει ο φορέας άρδευσης. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι πάροχοι των αρδευτικών υπηρεσιών πρέπει να υπολογίσουν το…

  • Υπογράφτηκαν σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018. Δείτε  στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

  • Η ελιά (Olea europaea L.) είναι το πιο εμβληματικό δένδρο της Μεσογείου και καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!