Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης του επιδόματος ανεργίας

Την αύξηση των κονδυλίων για το επίδομα ανεργίας και το ΚΕΑ προωθεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να στηρίξει τους ανέργους και τα φτωχά νοικοκυριά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον φάκελο των άμεσων μέτρων που θα πρέπει να νομοθετήσει το υπουργείο ως τον Δεκέμβριο περιλαμβάνεται:

- η επαναφορά με αυξημένο κονδύλι (1 δισ ευρώ) του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τα φτωχά νοικοκυριά 

- η αύξηση των επιδομάτων ανεργίας κατά 200 εκατ ευρώ και για περισσότερους δικαιούχους

-  η είσοδος των επαγγελματικών Ταμείων στην επικουρική ασφάλιση

- η θέσπιση κινήτρων σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις για τη συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση

- η μείωση των εισφορών κύριας ασφάλισης στο 18,5% αντί 20% με στόχο να πέσουν στο 15% εντός 4ετίας.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Η νέα ηγεσία του υπουργείου σκοπεύει να επαναφέρει  το  Ελάχιστο  Εγγυημένο  Εισόδημα,  που αντικαταστάθηκε από το ΚΕΑ επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Η επαναφορά του επιδόματος με «προίκα» 1 δισ ευρώ θα συνοδευτεί με αύξηση των δικαιούχων στα 800.000 νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Το επίδομα θα αυξηθεί για αρκετούς από τους σημερινούς δικαιούχους, ενώ με την αλλαγή των νέων εισοδηματικών κριτηρίων θα το πάρουν περισσότεροι δικαιούχοι που είχαν αποκλειστεί από το ΚΕΑ.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας, η αύξηση του κονδυλίου του κατά 200 εκατ. ευρώ ετησίως θα σημάνει 55.000 περισσότερους δικαιούχους. Παράλληλα θα συνδυαστεί με νέα κριτήρια που θα περιλαμβάνουν και την υποχρέωση του ανέργου να αναλάβει θέση εργασίας που θα του προταθεί, ώστε να διατηρήσει το δικαίωμα του επιδόματος και στο μέλλον.

Πηγή: insider.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

  • Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», προσφέρει έως 130.000 ευρώ ανά έτος και για τέσσερα χρόνια σε προτάσεις δράσης COST

  • Μεγάλη είναι η δυναμική των κοιτασμάτων μετάλλων που υπάρχουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Μέλφο, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα στα λεγόμενα μέταλλα υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, αλλά και σε σπάνια μέταλλα που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο.

  • Η ουρία συντέθηκε για πρώτη φορά από το Γερμανό χημικό Friedrich Wöhler το 1828. Πριν από αυτό το διάστημα, οι μοναδικές οργανικές πηγές αζώτου για το έδαφος ήταν τα ούρα, η κοπριά και τα κομπόστ.

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!