Τι αλλάζει σε μισθούς, συμβάσεις και υπερωρίες για εργαζόμενους και εργοδότες

Συστημικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα φέρνει το μίνι εργασιακό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από την προηγούμενη Τετάρτη, ως τμήμα του αναπτυξιακού σχεδίου νόμου.

 

Με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου έρχονται σημαντικές αλλαγές για τις κλαδικές συμβάσεις, καθώς θεσπίζονται πολλαπλές εξαιρέσεις από τους κλαδικούς μισθούς για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα αυστηροποιείται το πλαίσιο της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησίας.

Με άλλες διατάξεις έρχεται νέο πλαίσιο για την πάταξη της ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας, συγκεκριμενοποιείται η «βλαπτική μεταβολή» στις καθυστερήσεις μισθών ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις και θεσπίζεται προσαύξηση 12% για την επιπλέον εργασία στη μερική απασχόληση, με στόχο να γίνει πιο ακριβή, ως «πριμ» υπέρ της πλήρους απασχόλησης.

Οι αλλαγές αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων, καθώς ο μισθός τους πλέον δεν διασφαλίζεται από την κλαδική σύμβαση εργασίας, ή κάποια τοπική κλαδική σύμβαση εργασίας στην περίπτωση που η επιχείρηση έχει χρέη. Πλέον ο εργοδότης θα μπορεί να προχωρά (κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζόμενους) σε μείωση αποδοχών κάτω από την προβλεπόμενη σύμβαση, αλλά πάντως όχι κάτω από τα 650 ευρώ που είναι ο κατώτατος μισθός.


Αναλυτικότερα, οι τρεις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά αφορούν σε:

- Συμβάσεις- Μισθούς: Τοπικές ομοιοεπαγγελματικές συλλογικές συμβάσεις είναι δυνατόν να θεσπίζουν ειδικούς όρους ή να εξαιρούν από την εφαρμογή συγκεκριμένων όρων τους εργαζομένους που απασχολούνται σε ειδικής κατηγορίας επιχειρήσεις που έχουν οικονομικές δυσκολίες.

Επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού σκοπού και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως κατ' εξοχήν επιχειρήσεις σε καθεστώς προπτωχευτικής, ή παραπτωχευτικής, ή πτωχευτικής διαδικασίας, ή συνδιαλλαγής, ή εξωδικαστικού συμβιβασμού, ή εξυγίανσης μπορούν να εξαιρεθούν από τις συλλογικές συμβάσεις και να μειώσουν τον μισθό των εργαζομένων σε αυτές, όχι κάτω των 650 ευρώ.

Επιπλέον η τοπική κλαδική σύμβαση θα μπορεί να υπερισχύει της εθνικής σύμβασης, ενώ δυσκολότερη γίνεται για εργαζόμενους και εργοδότες η προσφυγή στην διαιτησία.

- Υπερωρίες: Αύξηση μισθού θα δουν όσοι εργάζονται με ευέλικτες μορφές εργασίας (μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση) και κληθούν να εργαστούν υπερωριακά. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται αντίστοιχης αμοιβής, με προσαύξηση 12% επί της συμφωνηθείσας αμοιβής για κάθε επιπλέον ώρα εργασίας.

- Καθυστέρηση δεδουλευμένων: Πλέον θεωρείται «μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου πέραν των 2 μηνών από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης». Συνεπώς με καθυστέρηση άνω των δυο μηνών ο εργαζόμενος μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση απόλυσης από τον εργοδότη.

Πηγή: insider.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στο σύνολό τους φαίνεται να έχουν θετική ματιά απέναντι στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nielsen, την οποία επικαλείται το USDA σε έκθεσή

  • Το τυποποιημένο ελληνικό ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ως το πλέον ανθεκτικό εξαγωγικό προϊόν του κλάδου των τροφίμων, το οποίο μεγαλουργεί στις αγορές του εξωτερικού, στηριζόμενο στη μετρήσιμα πλεονεκτική ποιοτική του υπεροχή.

  • Περισσότεροι από 66.000 τόνοι παρασιτοκτόνων και ζιζανιοκτόνων χρησιµοποιούνται από τους αγρότες στη Γαλλία κάθε χρόνο, σύµφωνα µε εκποµπή που προβλήθηκε στο κανάλι France 2, την οποία επικαλείται δηµοσίευµα της ιστοσελίδας Freshplaza. Τέτοια φυτοφάρµακα παραµένουν στη φλούδα των φρούτων και λαχανικών, αναφέρθηκε, και έτσι µπορεί να καταλήξουν στα πιάτα µας.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!