Σε πλειστηριασμό ξανά η περιουσία της ΑΓΝΟ

Στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη προσπάθεια για να πωληθούν τα περιουσιακά στοιχεία της πτωχευμένης εταιρείας.

 

Για τρίτη φορά βγαίνει  σε πλειστηριασμό  η περιουσία της άλλοτε κραταιάς γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ.

Δύο χρονιά μετά τη διενέργεια του πρώτου πλειστηριασμού, τον Δεκέμβριο του 2017 με τιμή πρώτης προσφοράς στα 18,281 εκατ. ευρώ, στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη προσπάθεια για να πωληθούν τα περιουσιακά στοιχεία της πτωχευμένης εταιρείας, με ελάχιστο τίμημα τα 10 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εκποίηση αφορά στo σύνολο των εγκαταστάσεων καθώς και στο εμπορικό σήμα της εταιρείας ενώ από τα έσοδα που επιδιώκεται να εισπραχθούν, θα πρέπει να αποπληρωθούν Δημόσιο, εργαζόμενοι και πιστωτής.

Πλέον έχουν συμπληρωθεί πέντε χρόνια από την ημέρα που η γαλακτοβιομηχανία κατέβασε ρολά.

Η ΑΓΝΟ ιδρύθηκε και ανδρώθηκε ως συνεταιριστική επιχείρηση το 1950 αλλά στη συνέχεια οδηγήθηκε σε  κρίση και εξαγοράστηκε το 2003 από την Κολιός.

Η εταιρεία ζήτησε την υπαγωγή της σε δικαστική προστασία του άρθρου 99 το 2012, αλλά αυτή απορρίφθηκε, τον Μάρτιο του 2013 το εργοστάσιο διέκοψε την παραγωγή του, και το 2014 η εταιρεία τελικά κηρύχθηκε σε πτώχευση.

Πηγή: insider.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στο σύνολό τους φαίνεται να έχουν θετική ματιά απέναντι στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nielsen, την οποία επικαλείται το USDA σε έκθεσή

  • Το τυποποιημένο ελληνικό ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ως το πλέον ανθεκτικό εξαγωγικό προϊόν του κλάδου των τροφίμων, το οποίο μεγαλουργεί στις αγορές του εξωτερικού, στηριζόμενο στη μετρήσιμα πλεονεκτική ποιοτική του υπεροχή.

  • Περισσότεροι από 66.000 τόνοι παρασιτοκτόνων και ζιζανιοκτόνων χρησιµοποιούνται από τους αγρότες στη Γαλλία κάθε χρόνο, σύµφωνα µε εκποµπή που προβλήθηκε στο κανάλι France 2, την οποία επικαλείται δηµοσίευµα της ιστοσελίδας Freshplaza. Τέτοια φυτοφάρµακα παραµένουν στη φλούδα των φρούτων και λαχανικών, αναφέρθηκε, και έτσι µπορεί να καταλήξουν στα πιάτα µας.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!