Οικονομικός Πόλεμος Αμερικής-ΕΕ. Ποια Αγροτικά προϊόντα θα επηρεάσουν οι Δασμοί των 6,5 δις

Από τους δασμούς ύψους 6,5 δισ. του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα γλιτώσουν τα ελληνικά προϊόντα.

 

Ούτε τα ελληνικά προϊόντα δεν θα κατορθώσουν να ξεφύγουν από το νέο κύμα δασμών που αποφάσισε να επιβάλλει στην Ευρώπη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΙ, ελληνικά προϊόντα, όπως γιαούρτι, τυριά και υποκατάστατα τυριών (μείγματα) πεκορίνο, γαλακτοκομικά (Βούτυρα, μαργαρίνες, αλοιφές, κρέμες γάλακτος,), φρούτα, φρουτοσαλάτες, επιδόρπια, κομπόστες, χυμοί φρούτων και λαχανικών, χοιρινό συσκευασμένο, μύδια, αχιβάδες, θαλασσινά, θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Τραμπ αποφάσισε να επιβάλλει δασμούς που ξεπερνούν τα 6,5 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 150 ευρωπαϊκά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να επιβάλλει δασμούς 10% στα αεροσκάφη που εισάγονται από την Ευρώπη και να εφαρμόσει έναν φόρο εισαγωγών ύψους 25% σε άλλα γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για τους νέους δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα έρχονται ως «αντίποινα» για τις επιδοτήσεις των Βρυξελλών στην ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αεροσκαφών Airbus.

Πηγή: insider.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

  • Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στο σύνολό τους φαίνεται να έχουν θετική ματιά απέναντι στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nielsen, την οποία επικαλείται το USDA σε έκθεσή

  • Το τυποποιημένο ελληνικό ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ως το πλέον ανθεκτικό εξαγωγικό προϊόν του κλάδου των τροφίμων, το οποίο μεγαλουργεί στις αγορές του εξωτερικού, στηριζόμενο στη μετρήσιμα πλεονεκτική ποιοτική του υπεροχή.

  • Περισσότεροι από 66.000 τόνοι παρασιτοκτόνων και ζιζανιοκτόνων χρησιµοποιούνται από τους αγρότες στη Γαλλία κάθε χρόνο, σύµφωνα µε εκποµπή που προβλήθηκε στο κανάλι France 2, την οποία επικαλείται δηµοσίευµα της ιστοσελίδας Freshplaza. Τέτοια φυτοφάρµακα παραµένουν στη φλούδα των φρούτων και λαχανικών, αναφέρθηκε, και έτσι µπορεί να καταλήξουν στα πιάτα µας.

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!