Πρόστιμα σε Γερμανικές εταιρείες φυτοπροστασίας, για αθέμιτο ανταγωνισμό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, πρόστιμα – μαμούθ επιβλήθηκαν σε επτά γερμανικές επιχειρήσεις φυτοπροστατευτικών προϊόντων για εναρμονισμένες πρακτικές που μάλιστα λάμβαναν χώρα εδώ και 17 χρόνια.

 

Η επίσημη ενημέρωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει ότι τα πρόστιμα ύψους 155 εκατ. ευρώ, επιβλήθηκαν σε επτά χονδρεμπορικές επιχειρήσεις φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και στις διοικήσεις τους για προσυμφωνημένες λίστες τιμών, εκπτώσεις και ειδική τιμολογιακή μεταχείριση σε λιανεμπόρους και σε πελάτες και άλλες πρακτικές.

Για να αποκαλυφθούν οι ανωτέρω πρακτικές, η μία εκ των επιχειρήσεων, η Beiselen GmbH, συνεργάστηκε με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, γλυτώνοντας μάλιστα την επιβολή κύρωσης. Ακόμη, δύο επιχειρήσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση για να διαπιστωθεί αν έχουν διατελέσει κάτι εκ των ανωτέρω. Όπως ενημέρωσε η γερμανική ΕΠΑΝ, οι προαναφερθείσες πρακτικές τερματίστηκαν το 2015, μετά από συντονισμένες ενέργειές της.

Οι Αρχές ενημέρωσαν, επίσης, ότι έξι από τις επιχειρήσεις συνεργάστηκαν κατά τη διενέργεια των ερευνών, αποδεχόμενες τα στοιχεία και συμφώνησαν σε έναν συμβιβασμό, γεγονός που έλαβε υπόψη η επιτροπή. Ένα από τα υψηλότερα πρόστιμα, ύψους 43,7 εκατ. ευρώ, συμφώνησε να καταβάλει η Agravis Raiffeisen AG.

Όπως ανέφερε η εν λόγω εταιρεία σε ανακοίνωσή της, ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε σημαίνει πρακτικά την αποφυγή μιας χρονοβόρας νομικής διαδικασίας που θα είχε υπολογίσιμο κόστος για την επιχείρηση τόσο σε οικονομικούς όρους όσο και σε όρους εργατικού δυναμικού.

Last modified on Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2020 08:49

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!