ΠΑΣΕΓΕΣ: Οι Ευρωπαίοι Αγρότες ίσως πάρουν προκαταβολή επιδοτήσεων. Οι Έλληνες όμως όχι

Η σκέψη να δοθεί φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος στις Βρυξέλλες, όσο οι επιπτώσεις απ’ τον κορωνοϊό γίνονται όλο και πιο ορατές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΕΓΕΣ, η πρόταση αυτή συζητείται πλέον σοβαρά και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα, να υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις.

Άλλωστε, η παράταση ενός μηνός, που ούτως ή άλλως θα δινόταν, όπως και ορισμένα παράλληλα μέτρα, που αφορούν τη ροή προϊόντων διατροφής και τις κρατικές ενισχύσεις, είναι σαφές ότι δεν δύνανται να απαντήσουν αξιόπιστα στα μεγάλα ερωτήματα της περιόδου, ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν ρεαλιστικές λύσεις στα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα που ήδη φαντάζουν ανυπέρβλητα.

Η πληρωμή της προκαταβολής νωρίτερα, συνδυαστικά με μια σειρά από άλλα μέτρα, θα μπορούσε πράγματι να ανακουφίσει τον παραγωγό, τουλάχιστον ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο.

Ωστόσο, η λύση αυτή φαντάζει αξιόπιστη για τους παραγωγούς της Ευρώπης, …πλην της Ελλάδος! Διότι στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη το εκεί ΟΣΔΕ συνεχίζεται, στη δε Ελλάδα, για λόγους που επαρκώς εξηγήσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση και που δεν έχει βεβαίως να κάνει με την προστασία της δημόσιας υγείας, έκλεισαν και το on line σύστημα!

Το οποίο, επιμένουμε, πρέπει να ανοίξει ΑΜΕΣΑ.

Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύει ο Έλληνας παραγωγός να είναι ο μόνος ευρωπαίος που δεν θα πάρει νωρίτερα την προκαταβολή, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ισχύει ότι και με την «κάρτα του αγρότη», δηλαδή, είναι πρακτικά αδύνατο να δοθεί η προκαταβολή τσεκ του 2020 με το ΟΣΔΕ του 2019.

 

e-ea.gr

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 71 επισκέπτες και ένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!