Νέο Παγκόσμιο Οικονομικό Μοντέλο μετά τον Κορωνοϊό

 

Πολλοί από εμάς, σε καθημερινές μας συζητήσεις με συναδέλφους και αγαπημένα πρόσωπα, προσπαθούμε να λύσουμε τον γρίφο της επόμενης ημέρας, σχετικά με ότι συμβαίνει με την ‘’Πανδημία του Κορωνοϊού’’

 

Για να απαντηθεί το παραπάνω ερώτημα όμως, δεν αρκούν κάποιες υποθέσεις ή μαντικές ικανότητες, αλλά χρειάζεται σωστή ενημέρωση και γνώση από σημαντικές και αξιόπιστες πηγές. Στοιχειοθετώντας τις πληροφορίες και με συνδυαστική σκέψη καταλήγουμε στην άκρη του νήματος.

Το 2012 η Αμερικανίδα συγγραφέας Σίλβια Μπράουν στο βιβλίο της End of Days, στην σελίδα 312 γράφει: << Το 2020 θα εμφανιστεί ξαφνικά ένας νέος ιός που θα πλήξει τους ανθρώπους σε Παγκόσμια κλίματα. Ο νέος ιός θα προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα των ανθρώπων και θα εξαφανιστεί εντελώς ξαφνικά, έτσι όπως εμφανίστηκε. Η επανεμφάνιση του ιού θα ξαναγίνει μετά από 10 χρόνια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, προκειμένου να γίνει διόρθωση του νέου συστήματος που θα έχει προκύψει>>.

Όποιοι/ες από εσάς παρακολουθείτε το twitter μας θα έχετε ίσως δει την εκπομπή Ανιχνεύσεις, του Παντελή Σαββίδη , όπου σε συνέντευξη του Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής του ΑΠΘ Αθανάσιου Τσαυτάρη , ο καθηγητής εξηγεί με σαφήνεια ότι το 2018 το Επιστημονικό Περιοδικό Nature, δημοσίευσε το πείραμα των επιστημόνων για τον Κορωνοϊό. Όλη η Επιστημονική Κοινότητα, τον γνώριζε από τότε.

Με βάση τα παραπάνω τεκμηριωμένα γεγονότα, πολλοί Ηγέτες Κρατών ήξεραν για τον Ιό και για την επικράτηση της Πανδημίας το 2020. Ακόμα και μεγάλοι επιχειρηματίες όπως ο Τζεφ Μπέζος, πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 3,4 δισ. δολαρίων την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου (Πηγή: https://www.saudi24.news/), γνωρίζοντας τι θα επακολουθήσει.

Τα υπάρχοντα δεδομένα:

Όλοι λίγο πολύ ήμασταν υποψιασμένοι, για τον μεγάλο οικονομικό πόλεμο, μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, για τις μεγάλες τεχνολογικές εξελίξεις των ημερών μας, για τις νέες τεχνολογίες που επακολουθούν, για την άνοδο των Ασιατικών λαών (τεχνολογικά, αλλά και στο βιοτικό τους επίπεδο), για τις κλιματικές αλλαγές, για την τεχνητή νοημοσύνη.

Όλα αυτά ήταν κάπως συγκεχυμένα στο μυαλό του κόσμου και δεν μπορούσαν να συνδυαστούν. Δεν μπορούσε να βρεθεί όμως καλύτερος τρόπος, από τον σημερινό, για να επιβληθούν στους λαούς , όλα τα παραπάνω.

Τα δεδομένα είναι ότι σήμερα, όλα τα κράτη και οι Κυβερνήσεις, προσπαθούν να εισάγουν τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, Ευρυζονικότητας (5G), Νέες οικολογικές τεχνολογίες μετακινήσεων (πχ ηλεκτρικά αυτοκίνητα), που θα περιορίζουν το εύρος εμβέλειας δράσης των πολιτών, smart Tv, smart Γεωργία, Λογισμικά για κάθε δραστηριότητα των Ανθρώπων, Ρομποτική κ.α

 Πρόκειται δηλαδή για μια τεράστια ευκαιρία, στα τεχνολογικά αναπτυγμένα κράτη, να επιβάλλουν ακόμα μεγαλύτερη Οικονομική Κυριαρχία σε Παγκόσμια κλίμακα, με αμύθητα κέρδη. Φανταστείτε την Παγκόσμια Κυριαρχία και ισχύς που θα αποκτήσουν οι 3 εταιρείες Goggle, Microsoft & facebook, που ελέγχουν το Ιντερνέτ , τα δίχτυα  και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε όλοι μας καθημερινά. Φανταστείτε όλο αυτό να το επιβάλλουν, σε όλους μας, για την εργασία και την διασφάλιση του εισοδήματος μας. Για την ύπαρξη μας.

Η επιβολή ενός τέτοιου σχεδίου φυσικά και έχει ένα κόστος, το οποίο όμως είναι φυσικά μικρότερο σε σχέση με τα κέρδη που φέρνει η μετάβαση στην επόμενη ημέρα.

Αυτή την στιγμή, οι Ηγέτες των Κρατών, που ξέρουν τι θα επακολουθήσει, είναι πολύ πρόθυμοι, να ρίξουν ξαφνικά άφθονα δις ευρώ και δολάρια, σε όλους του κλάδους της οικονομίας για μια περίοδο 2-3 μηνών.

Από πού όμως θα πάρουν πίσω όλο αυτό το χρήμα; Η απάντηση είναι από την αύξηση του πληθωρισμού, από τις   μειώσεις των δαπανών σε υγεία και συνταξιοδοτικό, αλλά και από το μειωμένο κόστος λειτουργίας του ίδιου του μηχανισμού, αφού πλέον ο κόσμος θα έχει εξοικειωθεί με τις νέες online εφαρμογές.

Η ανάπτυξη του σχεδίου στην πλήρη εφαρμογή του.

Ξαφνικά λοιπόν, τους πρώτους μήνες του 2020, ξέσπασε από το πουθενά ένας Παγκόσμιος λόγος. Βάση της δικαιολογίας είναι ο θάνατος. Με αυτό τον τρόπο, όλοι οι πολίτες του Παγκόσμιου οικονομικού δικτύου, πείστηκαν , να σταματήσουν την ζωή τους, την εργασία τους, την κάθε λογής δραστηριότητα και να αυτοφυλακιστούν, χωρίς την παραμικρή διαδήλωση ή διαμαρτυρία.

Παράλογο εάν σκεφτεί κανείς, όταν κάθε ημέρα πεθαίνουν από την πείνα 15.000 παιδιά κάτω των 5 ετών στην Αφρική (πηγή UNICEF), 2 εκ Άνθρωποι από ΑΙDS, 438.000 θάνατοι από ελονοσία κλπ.

Ο νέος ιός, με το όνομα Κορωνοϊός, χτυπάει το αναπνευστικό σύστημα. Επόμενος, οι νέοι, υγιείς άνθρωποι δεν θα πληγούν σοβαρά. Ο πανικός του θανάτου, θα σοκάρει τον πληθυσμό, που θα χάσει τους γονείς και τους παππούδες τους, οι οποίοι όμως επιβαρύνουν το οικονομικό σύστημα των κρατών, αλλά παράλληλα είναι και τεχνολογικά αναλφάβητοι !

Η οικονομική δραστηριότητα θα σταματήσει. Θα δοθεί το αντάλλαγμα των 400€ / μήνα στον καθένα απλόχερα, δίδοντας το αίσθημα ότι το κράτος μεριμνά για τον κόσμο. Παράλληλα ο κόσμος συνηθίζει στον απομονωτισμό, στο χαμηλό κόστος ζωής και εξοικειώνεται στις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες.

Ο κόσμος τώρα είναι έτοιμος να αποδεχθεί τον νέο τρόπο ζωής , να συμβιβαστεί με την μοίρα του, να είναι χαρούμενος που επέζησε από όλο αυτό τον όλεθρο, να δεχθεί την μείωση των ελευθεριών του, να πενθήσει τους ανθρώπους που έχασε μετά από αυτή την βιολογική κρίση που ξέσπασε.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της Πανδημίας, είναι ικανός να υπερασπιστεί την ζωή του κοιτώντας καχύποπτα τους πάντες γύρο τους, συναδέλφους, φίλους, συντρόφους (υγιείς και μη)  , που απειλούν την ζωή του ιδίου και της οικογένειας του.  Ο απομονωμένος άνθρωπος του 2019, ωθείται να απομονωθεί ακόμα περισσότερο, ξεχνώντας τις έννοιες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και του φιλευσπλαχθενισμού το 2020. Γίνεται ένα ‘’αγρίμι’’ χειρότερο, που όμως αυτοπεριορίζεται και γυρίζει οικειοθελώς στο κλουβί του για να προστατευτεί από τους γύρο του.  

Η επόμενη ημέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Μοντέλου.

Ξαφνικά βλέπουμε τους ηγέτες των Κυβερνήσεων, να βρίσκουν και να μοιράζουν στον κόσμο εκατοντάδες δις ευρώ και δολάρια. Ξαφνικά παρατηρούμε, να βγαίνουν από το συρτάρι τους καθημερινά, έτοιμα μέτρα, παροχές και περιορισμοί, λες και υπήρχαν από παλιά ή τα λαμβάνουν έτοιμα από κάπου και τα ανακοινώνουν (επιβάλλουν) στους λαούς.

Όλος όμως αυτός ο τρόμος του Θανάτου στον πληθυσμό, φέρνει τεκτονικές αλλαγές στις ζωές όλων μας. Οι σημαντικότερες από αυτές θα είναι:

·         Αποδοχή του κόσμου (ή συνήθεια), να ελέγχετε στον τρόπο ζωής, μετακινήσεων, εργασίας.

·         Αλλαγή των εργασιακών σχέσεων (αύξηση της τηλε-εργασίας), αλλαγή αμοιβών.

·         Κατάργηση ορισμένων παραδοσιακών επαγγελμάτων της παλαιάς εποχής.

·         Ανάπτυξη τους Παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου, κλείσιμο των παραδοσιακών εμπορικών. Ανάπτυξη μεταφορών & logistics

·         Ανάπτυξη και επιβολή ευφυών τεχνολογιών σε πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.

·         Περιορισμός μετακινήσεων με ηλεκτρονικά οχήματα.

·         Επιβολή ηλεκτρονικών οικονομικών συναλλαγών. Κατάργηση πραγματικού χρήματος.

·         Σημαντική μείωση κόστους λειτουργίας επιχειρήσεων, όπου δεν θα χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του εργαζομένου.

·         Καλύτερος έλεγχος αποδοτικότητας και παραγωγικότητας του εργαζομένου.

·         Νέα δεξαμενή εργαζομένων για τις επιχειρήσεις, καθώς το εργατικό δυναμικό, δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται κοντά στην επιχείρηση και να μετακινείται προς αυτή, αλλά μπορεί να παρέχονται υπηρεσίες από κάποιον από πολύ μακριά.

·         Αλλαγή στην εκπαίδευση, με έμφαση στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και στην ανάπτυξη άλλων μαθησιακών δεξιοτήτων, ετοιμάζοντας άλλη γενεά εργαζομένων.

·         Αύξηση και ανάπτυξη των τοπικών μέσων παραγωγής, καθώς οι μετακινήσεις για οικολογικούς και οικονομικούς λόγους θα είναι περιορισμένη, αλλά έλεγχος αυτών, μέσω νέων λογισμικών μοντέλων και του χρηματο-οικονομικού, ηλεκτρονικού συστήματος.

·         Περισσότερος απομονωτισμός εργαζομένων, περιορισμός των συλλογικοτήτων-συνδικαλισμού, καθώς η τηλε-εργασία, δεν ευνοεί τέτοιες δράσεις. Περιορισμός αντιδράσεων.

Μοντέλο παραγωγής Πρωτογενούς Τομέα – Αλλαγές των Γεωπονικό κλάδο.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα δείτε πολλά άρθρα και δημοσιεύσεις, όπου θα προσπαθούν να μας πείσουν, ότι ο Πλανήτης έχει πάρει μια μεγάλη ανάσα, από την μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και από τον μηδενισμό των ρύπων λόγω των μετακινήσεων των πολιτών. Μέχρι σήμερα, πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβητούσαν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα, είναι ικανή να τροποποιήσει το κλίμα ή ότι οι αγελάδες είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για τα αέρια του θερμοκηπίου.

Τα νέα όμως δεδομένα, η επιβολή της ηλεκτροκίνησης και η καθιέρωση ενός νέου μοντέλου οικονομίας σε φιλικότερο και υγιέστερο περιβάλλον θα φέρει τις έτοιμες ήδη τεχνολογίες στο προσκήνιο. Οι αλλαγές που προσδοκούν ήδη οι Κυβερνήσεις και τις επιδοτούν ήδη είναι:

·         Ανανέωση γερασμένου πληθυσμού του Αγροτικού τομέα.

·         Συγκέντρωση γεωργικών εκτάσεων σε λιγότερους.

·         Είσοδο νέων τεχνολογιών στα στάδια της παραγωγής (Drones, τηλεμετρικοί σταθμοί, Λογισμικά παραγωγής, συμβουλευτική Γεωργία στο κινητό κλπ)

·         Καθιέρωση Αγροτών-Επιχειρηματιών, όπου ο ίδιος θα πρέπει να καλλιεργεί, αλλά και να εμπορεύεται μέσω e-shop τα προϊόντα του, με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

·         Ανάπτυξη οικολογικών μεθόδων παραγωγής και συστημάτων ιχνιλασιμότητας, ώστε ο καταναλωτής από την οθόνη του να γνωρίζει όλα τα στάδια παραγωγής, αλλά και το προφίλ του παραγωγού.

·         Ανάπτυξη βιοτεχνολογίας και καθιέρωση της για περιβαλλοντικούς λόγους.

·         Μείωση Περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Έλεγχος και καταγραφή χρησιμοποιούμενων ποσοτήτων νερού, ενέργειας και φυτοπροστατευτικών προϊόντων στις καλλιέργειες.

 

Όλα τα παραπάνω ίσως φαντάζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας στον Γεωτεχνικό κόσμο. Ήδη από την Νέα ΚΑΠ 2021-2027, προβλέπεται η επιδότηση όλων των παραπάνω νέων τεχνολογιών και η επιβολή τους από τις Κυβερνήσεις της ΕΕ.

Η άποψη του παραδοσιακού επιστήμονα Γεωτεχνικού και ο ύπαρξη του, τείνει να εξαλειφθεί. Ζούμε ήδη στον κόσμο της πληροφορίας. Ο καθένας μπορεί να αναζητήσει τα πάντα στην Παγκόσμια Μηχανή Αναζήτησης. Στο μέλλον ο καθένας, θα λαμβάνει στο κινητό του όλες τις πληροφορίες της καλλιέργειας του, τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής του, την έλλειψη νερού και θρεπτικών στοιχείων στα φυτά του. Μαζί με αυτό, θα λαμβάνει φυσικά και οδηγίες για τις επιτρεπόμενες και τις ενδεδειγμένες καλλιεργητικές φροντίδες. Όλα τα Γεωργικά εφόδια θα μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί online και φυσικά θα υπάρχουν και οι κατάλληλες διαφημίσεις στην εφαρμογή που θα κρατάει στα χέρια του ο Παραγωγός. Και για όλα αυτά θα υπάρχει φυσικά το κόστος της τεχνογνωσίας. (που σήμερα είναι άγνωστο σε πάρα πολλούς)

Το παραδοσιακό μοντέλο της φυσικής παρουσίας ενός ανθρώπου, σε ένα αμφιθέατρο Πανεπιστημίου, προκειμένου να μεταδοθεί η γνώση από τον καθηγητής στον φοιτητή , θα αποτελεί πλέον μια μακρινή εικόνα, μια άλλης εποχής. Σήμερα η γνώση πλέον είναι ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλους. Πόσο μάλλον σε αυτούς που την αγοράζουν !

Στο μέλλον ο Γεωτεχνικός κλάδος, όπως και άλλοι κλάδοι, θα απαιτούν περισσότερες δεξιότητες και εφευρετικότητα όσο ποτέ. Οι Γεωτεχνικοί επιστήμονες θα πρέπει να είναι τεχνολογικά καταρτισμένοι και ίσως χρειάζεται να εργάζονται περισσότερο στο σπίτι, στην ανάλυση μετεωρολογικών εικόνων, τηλεπισκόπησης ή Γεωγραφικών και κλιματολογικών δεδομένων, παρά να βρίσκονται στο ίδιο το χωράφι. Ίσως θα συνεργάζονται σε ομάδες άλλων επιστημόνων για την δημιουργία και λειτουργία νέων εφαρμογών για τους ανθρώπους της παραγωγής.  Ίσως ακόμα θα πρέπει να υποστηρίζουν όλον αυτό τον νέο ψηφιακό κόσμο που επιβάλλεται από τις Κυβερνήσεις, έχοντας όμως την δυνατότητα να το κάνουν.

 

Πηγή: www.e-geoponoi.gr (30.03.2020)

 

 

 

 

 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Κέρασε μας ένα καφέ με 1,50 €Είσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!