Η Ιταλία δίνει 20 εκ €, για την αγορά ελαιολάδου για τις άπορες οικογένειες

Την επισιτιστική ασφάλεια πολιτών με την ενίσχυση των παραγωγών ελαιολάδου συνδυάζει μια πρωτοβουλία της Ιταλίας που προβλέπει την διάθεση 20 εκατ. ευρώ από κοινοτικές επιχορηγήσεις, για την αγορά σημαντικών ποσοτήτων έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

 

Πακέτα τροφίμων σε οικογένειες των οποίων το εισόδημα επλήγη επικίνδυνα από την πανδημία ετοιμάζει η Ρώμη, προγραμματίζοντας από το συνολικό ταμείο επισιτιστικής ασφάλειας των 300 εκατ. ευρώ, να διατεθεί το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για την αγορά έξτρα παρθένου ιταλικού ελαιολάδου.

Για την συλλογή των ποσοτήτων θα πραγματοποιηθούν δημοπρασίες ενώ η διάθεση τους  θα γίνει υπό την αιγίδα φιλανθρωπικών οργανώσεων. Η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας, Τερέζα Μπελάνοβα παραδέχτηκε ότι η αλυσίδα αξίας ιταλικού ελαιολάδου αντιμετωπίζει πολλές σημαντικές προκλήσεις και το ταμείο θα βοηθήσει επίσης τον τομέα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο τρέχει ένα άλλος διαγωνισμός στην Ιταλία, για την αγορά ποσοτήτων ελαιολάδου αξίας 8 εκατ. ευρώ, με την δημόσια συζήτηση να υιοθετεί επικριτική στάση επί του θέματος, αφού στον κανονισμό του συγκεκριμένου διαγωνισμού, δεν υπάρχει ρητή αναφορά για δέσμευση αγοράς αποκλειστικά ιταλικού ελαιολάδου. Επιπλέον, εδώ οι όροι που διαμορφώνονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τη Βοήθεια σε Απόρους, υπαγορεύουν ότι η ανώτατη τιμή που μπορεί να γίνει αποδεκτή στο πλαίσιο του πλειστηριασμού, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3,20 ευρώ ανά κιλό. Πρόκειται για μια τιμή κάτω από το υφιστάμενο εύρος που πληρώνονται οι παραγωγοί στη γειτονική χώρα, το οποίο κυμαίνεται από τα 3,70 ευρώ έως τα 4,10 ευρώ ανά κιλό. Συνεπώς, αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν αρνητικά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ οι ίδιοι αναμένουν τον τρόπο με τον οποίο θ εφαρμοστεί η νεότερη πρωτοβουλία των 20 εκατ. ευρώ.

Agronews

 

Αγροτικές Ειδήσεις

Οικονομία-Πολιτική

Ανθοκομικά Φυτά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 16 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δωρεά στο e-geoponoi

Εξόφληση ΥπηρεσιώνΕίσοδος μέλους

  

 

 

 

Έρευνα

Περιβάλλον

Διατροφή

Δελτία Φυτοπροστασίας

  

 

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!