Νέος κανονισμός ΕΛΓΑ το 2024, με τον Ιδιωτικό τομέα μέσα. Καμία αναφορά στην υποστελέχωση & το προσωπικό

Νέος κανονισμός ΕΛΓΑ το 2024, με τον Ιδιωτικό τομέα μέσα. Καμία αναφορά στην υποστελέχωση & το προσωπικό

Αρχές του 2024 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης .

Αναφερόμενος ειδικότερα στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο ΥΠΑΑΤ ευχαριστώντας τους προκατόχους του, καθώς όπως είπε «όλοι τους έβαλαν ένα λιθαράκι», τόνισε ότι «σήμερα εμείς έχουμε υλικό στα χέρια, εκθέσεις και μελέτες από την Παγκόσμια Τράπεζα και όλα αυτά μας επιτρέπουν να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα».

«Στόχος είναι μέχρι τέλους του 2023 να έχει πραγματοποιηθεί η προετοιμασία σχετικά με τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, που ήδη γίνεται εντατικά από τον πρόεδρο του οργανισμού και τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ, να έχει ολοκληρωθεί μια διαβούλευση ουσιαστική και ζωντανή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να προχωρήσουμε στη νομοθέτηση του. Αρχές του 2024 στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ», διευκρίνισε.

  1. Θα συµπεριλαµβάνει νέους κινδύνους, ώστε να συµπεριληφθούν και οι νέοι κίνδυνοι από την κλιµατική αλλαγή.
  2. ii)Επειδή έχει αλλάξει η ασφαλιστική κουλτούρα θα µπορούν να ασφαλίζονται και παραγωγοί που µέχρι σήµερα είτε δεν µπορούσαν είτε δεν απαιτείτο να ασφαλιστούν.
  • iii) Θα προβλέπονται τρία επίπεδα ασφάλισης, το υποχρεωτικό, το προαιρετικό και αυτό της δυνατότητας συνεργασίας µε ιδιωτικές ασφαλιστικές. Παράλληλα θα υπάρξει ψηφιακός εκσυγχρονισµός ώστε να γίνεται άµεσα η εκτίµηση των ζηµιών.

 

Πηγές : insider.gr / Larisanet.gr

 


Print   Email

Related Articles