Δωρεάν διανομή 245.000 ελαιόδεντρων στην Ιταλία

Δωρεάν διανομή 245.000 ελαιόδεντρων στην Ιταλία

Δωρεάν διανομή ελαιόδεντρων σε πολίτες, εταιρείες, συνεταιρισμούς καθώς και δίκτυα γεωργικών επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές γεωργικών εκμεταλλεύσεων προωθείται στην Ιταλία,

με πρωτοβουλία της ιδιωτικής εταιρίας Scapigliato Srl, στο πλαίσιο του έργου «Scapigliato Alberi». Το πρόγραμμα άνοιξε στις 23 Ιουνίου και αφορά τους δήμους Bibbona, Casale Marittimo, Castagneto Carducci, Castellina Marittima, Cecina, Collesalvetti, Crespina-Lorenzana, Guardistallo, Montescudaio, Orciano Pisano, Riparbella, Rosignano Marittimo και Santa Luce. Σκοπός είναι η ανανέωση του ιταλικού ελαιώνα και η προστασία του περιβάλλοντος.

Κάθε δικαιούχος θα λάβει έως και 5.000 πιστοποιημένα δενδρύλλια ντόπιων ποικιλιών (Frantoio, Leccio del Corno, Leccino, Maurino, Moraiolo και Pendolino), με σκοπό να σχηματιστούν περίπου 700 εκτάρια ελαιώνων, προς όφελος των ελαιοπαραγωγών, και, κυρίως, το πιο σημαντικό, του τοπίου των περιοχών που θα εμπλουτιστεί με ελαιόδεντρα. Η εταιρεία Scapigliato θα φροντίσει για την αγορά, την παράδοση και την φύτευσή τους. Όσοι παραλάβουν δενδρύλλια, θα έχουν την υποχρέωση να τα φροντίζουν και διατηρούν σε άριστη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα δενδρύλλια θα έχουν ελάχιστο ύψος περίπου το ένα μέτρο και ηλικία 2 ετών. Οι εργασίες, σε αυτήν την πρώτη φάση, θα γίνονται δύο φορές το χρόνο: την άνοιξη και το φθινόπωρο, με την πρώτη παράδοση να έχει δρομολογηθεί για το φθινόπωρο του 2021.

olivenews.gr

 


Print   Email

Related Articles