Δικαστές κατά της κοινωνίας. Αλλάζουν χέρια 110 δισ. Ευρώ. Σε πλειστηριασμό αγροτική γη και κατοικίες

Δικαστές κατά της κοινωνίας. Αλλάζουν χέρια 110 δισ. Ευρώ. Σε πλειστηριασμό αγροτική γη και κατοικίες

Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί - Αλλάζουν χέρια 110 δισ. Ευρώ

Τα funds νίκησαν. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου φέρεται να τάσσεται υπέρ των πλειστηριασμών ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από κύκλους του δικαστικού ρεπορτάζ, οι Αρεοπαγίτες με πλειοψοφία 56 υπέρ έναντι 9 κατά τάσσονται υπέρ των πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (οι λεγόμενοι servicers) μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς με βάση τον νόμο του 2003.

Το θέμα τέθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και αφορά την τύχη περίπου 700.000 πλειστηριασμών ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών.

Η απόφαση της Ολομέλειας που είναι υπέρ των funds θα αποτελέσει «μπούσουλα» για το ευαίσθητο αυτό θέμα, για το οποίο έχουν εκδοθεί αντίθετες δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με την εκκίνηση των πλειστηριασμών ακινήτων θα... αλλάξουν χέρια περίπου 110 δισ. ευρώ. Θα πρόκειται για την πιο βίαιη αναπροσαρμογή πλούτου και μάλιστα με τη... βούλα του Αρείου Πάγου - εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες.

Στα... κάγκελα οι δανειολήπτες

Οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά των δανειοληπτών, σε επίπεδο κοινωνικών δικτύων, προμηνύουν θυελλώδεις "απαντήσεις", σε περίπτωση που βρει εφαρμογή και εκλάβει έκταση η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, απειλούν ήδη πως αν επιχειρήσει κανείς να τους πάρει το σπίτι θα βγάλουν τα... δίκανα.

 


Print   Email

Related Articles