ΕΕ για πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό: Άμεση υλοποίηση για όλους τους πολίτες της ΕΕ

ΕΕ για πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό: Άμεση υλοποίηση για όλους τους πολίτες της ΕΕ

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, λέγοντας ότι είναι ένα εργαλείο το οποίο θα επιτρέψει την ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ.

Τόνισε ότι ο στόχος είναι να υπάρχει η ελάχιστη χρήση προσωπικών δεδομένων και να μην υπάρχουν διακρίσεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, ο κ. Ρέιντερς σημείωσε ότι χρειάζεται "άμεση δράση για να έχουμε ένα αξιόπιστο εργαλείο όσο το δυνατόν συντομότερα".

"Ο χρόνος είναι ουσιαστικός και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε το πιστοποιητικό πριν από το καλοκαίρι" τόνισε, αλλιώς, επισήμανε, υπάρχει κίνδυνος κατακερματισμού με ασύμβατες λύσεις.

Το πιστοποιητικό αφορά τα ενδοκοινοτικά διασυνοριακά ταξίδια πολιτών της ΕΕ και των μελών της οικογένειάς τους, μαζί με μια διπλή πρόταση για την επέκταση του συστήματος σε υπηκόους τρίτων χωρών που μένουν νόμιμα ή διαμένουν σε κράτος μέλος της ΕΕ, ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι.Πηγή: Reporter.gr


Print   Email

Related Articles