Στο σφυρί η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία

Στο σφυρί η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία

Κύμα επώνυμων σφυριών έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για εργοστάσια, επιχειρήσεις, μεζονέτες που βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη εκατομμυρίων ευρώ.

Με τους οφειλέτες κατά κύριο λόγο να είναι ηχηρά ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής.

Επίσης, στους πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται κάθε είδους ακίνητα και κινητά, πίνακες ζωγραφικής καθώς και επιχειρηματικά σήματα, καθότι και αυτά αποτελούν περιουσιακά στοιχεία.

Πρόκειται για την εταιρεία «Πειραϊκή Μικροζυθοποιία» με έδρα στη Δραπετσώνα δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά και με επικεφαλής τον φαρμακοποιό Αλέξανδρο Κουμάντο. Ήταν η πρώτη επιχείρηση που τόλμησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο άγνωστο αυτό πεδίο και να ανοίξει το δρόμο και για άλλες ελληνικές ποιοτικές μπίρες.

Ο Αλέξανδρος Κουμάντος δοκίμασε για πρώτη φορά μπύρα μικροζυθοποιίας στο Ντόρμουντ της Γερμανίας. Το 2005 δημιούργησε ένα μικρό ζυθοποιείο με έδρα τη Δραπετσώνα, στον Πειραιά και άρχισε να παράγει βιολογική και φρέσκια μπύρα με την παραδοσιακή μέθοδο και τα πιο σύγχρονα μέσα.

Έτσι, δημιουργήθηκε η Πειραϊκή που παράγει μπύρα για αυτούς που ξέρουν να επιλέγουν το ποιοτικό, το γευστικό, το εκλεκτό. Η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία έκανε την ανατροπή. Πήγε αντίθετα στην εμπορικότητα και στις εύκολες λύσεις και δημιούργησε μπύρες για αυτούς που ψάχνουν τον ξεχωριστό συνδυασμό γεύσης και ποιότητας.

Ο Αλέξανδρος Κουμάντος πουλούσε τη βιολογική του μπύρα, εκτός από την Ελλάδα, στις ΗΠΑ, στο Βέλγιο, στη Γαλλία καθώς και στους Γερμανούς.

Η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία ξεκίνησε με δύο μπίρες, μια βιολογική και μια lager και σιγά σιγά εμπλούτισε τη γκάμα της και με άλλα είδη μπίρας (πάντα με πρώτη ύλη βιολογικής καλλιέργειας). Lager, pils, paleale, αλλά και μαύρη μπίρα –αναλόγως της εποχής- βρίσκονται πλέον στη γκάμα των προϊόντων της, καλύπτοντας σχεδόν όλα τα γούστα των φίλων της μπίρας.

Όμως μπορεί η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία να ξεκίνησε τις εργασίες της στον Πειραιά μετεγκαταστάθηκε στη ΒΙΠΕ Λαμίας που αποτέλεσε και το προσωπικό στοίχημα του Αλέξανδρου Κουμάντου.

Μιλώντας σε συνομιλητές του, ο Αλέξανδρος Κουμάντος ανέφερε ότι η παραγωγή της μπίρας από την «Πειραϊκή Μικροζυθοποιία» γίνεται ακολουθώντας πιστά το Γερμανικό νόμο «περί καθαρότητας του ζύθου» του 1516, σύμφωνα με τον οποίο μπίρα είναι μόνο το παραγόμενο προϊόν από νερό, βύνη κριθής και λυκίσκο.

Ο πλειστηριασμός

Στις 15 Μαΐου πρόκειται να βγουν στο σφυρί δύο εμπορικά σήματα της εταιρείας, «Πειραϊκή Μικροζυθοποιία Ανώνυμη Εταιρεία» και «Piraiki Microbrewery S.A.» καθώς και τα «Μικροζυθοποιία Πειραϊκή», «Πειραϊκή Microbrewery».

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 51.000 ευρώ για να εισπραχθεί απαίτηση ανερχομένη στο ποσό του (1.114.839,97 ευρώ), πλέον τόκων από 27.12.2023 μέχρι εξοφλήσεως.

Δείτε ΕΔΩ τον πλειστηριασμό

Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών και διαχειρίστρια πληρωμών των ομολογιακών δανείων ύψους 580.000 ευρώ και 800.000 ευρώ, εκδόσεως της οφειλέτιδας που δόθηκαν αντίστοιχα από:

α) Το αμοιβαίο κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών «ALPHA – ΤΑΝΕΟ Α.Κ.Ε.Σ.», το οποίο εκπροσωπείται νόμιμα από τη διαχειρίστρια εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων «ALPHA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – ΑΚΕΣ»

β) Την «ΑΛΦΑ Ανώνυμη Εταιρία Επενδυτικών Συμμετοχών», η οποία εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα, για προγράμματα ομολογιακών δανείων 580.000,00 και 800.000,00 ευρώ αντίστοιχα, δυνάμει των από 04-03-2014 συμβάσεων ενεχύρασης επί σημάτων, για δύο (2) εμπορικά σήματα, ήτοι «ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΠΕΙΡΑΪΚΗ» και «ΠΕΙΡΑΪΚΗ MICROBREWERY».

 

Ανδρομάχη Παύλου / ot.gr


Print   Email

Related Articles