Πρόεδρος ΕΛΓΑ. Θέλουμε Γεωπόνους εκτιμητές. Πόσους ακόμα θα προσλάβει ο ΕΛΓΑ

Πρόεδρος ΕΛΓΑ. Θέλουμε Γεωπόνους εκτιμητές. Πόσους ακόμα θα προσλάβει ο ΕΛΓΑ

Ο κ. Λυκουρέντζος βρέθηκε σήμερα στις περιοχές που υπέστησαν ζημιές από τον τελευταίο παγετό, συναντήθηκε με δενδροκαλλιεργητές, εκπροσώπους Συνεταιριστικών Οργανώσεων,

Αγροτικών Συλλόγων και ομάδων παραγωγών και τόνισε ότι «βρισκόμαστε απέναντι σε μια σημαντική καταστροφή που έχει πλήξει τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική οικονομία».

Όπως είπε, οι κατά τόπους υπηρεσίες του ΕΛΓΑ όπου έχουν σημειωθεί οι καταστροφές «έχουν τεθεί σε κινητικότητα» και προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι εκτιμήσεις, εκτός από 146 γεωπόνους που προσλαμβάνονται εντός των επόμενων ημερών «θα υποβάλουμε αίτημα στο πλαίσιο της κατεπείγουσας διαδικασίας για επιπλέον πρόσληψη 140 γεωπόνων προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι για τις αυτοψίες».

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο, θα υπάρξει η εκτίμηση του συνολικού κόστους της ζημιάς προσδιορίζεται μεταξύ 15 και 20 Μαΐου, ενώ λίγο νωρίτερα θα ξεκινήσει η καταγραφή του εκτιμητικού έργου.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι «ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να ανταποκριθεί σ ένα τόσο μεγάλο τίμημα καταβολής αποζημιώσεων» μιας και οι καταστροφές δεν είναι μόνο στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία αλλά εκτείνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας και ότι «η κυβέρνηση καλείται να εξασφαλίσει το κεφάλαιο που απαιτείται».

Πρόσθεσε ότι «έχει ενημερωθεί ήδη ο πρωθυπουργός» ενώ ανέφερε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός έθεσε το θέμα της επιπλέον ενίσχυσης του ΕΛΓΑ στην Σύνοδο των Υπουργών της ΕΕ «όπου έτυχε της υποστήριξης ισχυρών χωρών όπως της Γαλλίας και της Ιταλίας που έχουν υποστεί και αυτές σημαντικές καταστροφές». Μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη θα έχει θετικά αποτελέσματα».

Απόσπασμα από real.gr

 

Από e-geoponoi.gr

Από δικές μας πληροφορίες, μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν με διαδικασίες άρθρου 20, ακόμα 50 θέσεις Γεωπόνων Εκτιμητών


Print   Email

Related Articles