Νέο κρούσμα νοθείας – Πωλούσαν «λευκό τυρί» ως «φέτα ΠΟΠ»

Νέο κρούσμα νοθείας – Πωλούσαν «λευκό τυρί» ως «φέτα ΠΟΠ»

Ένα νέο κρούσμα νοθείας στη φέτα προστίθεται στη λίστα των αυτών που έδιναν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.

Αυτή την φορά εντοπίστηκε ποσότητα 15.525 κιλών προϊόντος λευκού τυριού το οποίο είχε διακινηθεί στην αγορά ως «φέτα ΠΟΠ», από την επιχείρηση «ΚΑΛΗΓΕΡΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ-PROVIDER FOODS».

Συγκεκριμένα, κατά τη διεξαγωγή επιτόπιων ελέγχων κλιμακίων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ  σε πιστοποιημένες επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας προϊόντος ΤΥΡΙ «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», διαπιστώθηκε η διακίνηση 15.525κιλών προϊόντος με το χαρακτηρισμό «ΤΥΡΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΛΕΥΚΟ», ως ΤΥΡΙ «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», από την επιχείρηση «ΚΑΛΗΓΕΡΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ-PROVIDER FOODS».

Με την αναγραφή της παραπάνω ένδειξης, σύμφωνα με ανακοίνωση, γίνεται κατάχρηση της καταχωρισμένης ονομασίας ΤΥΡΙ «ΦΕΤΑ ΠΟΠ», για αντίστοιχο συγκρίσιμο προϊόν, προκαλώντας παραπλάνηση των καταναλωτών και συνιστώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε την παραπομπή της επιχείρησης «ΚΑΛΗΓΕΡΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ-PROVIDER FOODS» στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΥπΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Θα ακολουθήσουν ενέργειες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

 

Πηγή: ot.gr


Print   Email

Related Articles